Szybkie tempo życia sprawia, że mamy niewiele czasu na odpoczynek, przyjemności, nie wspominając już o gotowaniu. Codziennie poszukujemy odpowiedzi na pytanie: jak szybko przygotować posiłek, dbając przy tym o zdrowie nasze i naszych najbliższych. No i oczywiście – dbając o smak. Gotowanie staje się modne, a spożywanie zdrowych posiłków wpisuje się w kanon najnowszych trendów wellness.
Moda na zdrowie i ekologię na stałe wpisała się w życie współczesnych pokoleń. Chcemy zjeść szybko, dietetycznie i niebanalnie. Poszukujemy nowych smaków, czystych, niczym nie zmąconych i bez chemii. Szukamy szybkich sposobów na przygotowanie pysznego posiłku i alternatywy dla ciężkich, tłustych, smażonych potraw, zastępując je pieczeniem czy duszeniem. Dlatego coraz większą popularność w naszych kuchniach zyskują naczynia ze szkła żaroodpornego: garnki, brytfanny, salaterki i inne. Konsumenci cenią szkło w kuchni za jego niezwykłe właściwości pozwalające chronić potrawę przed utratą cennych mikroelementów oraz zachować ich naturalny smak i zapach. Gotowanie w szkle właściwie nie wymaga tłuszczu, dania są znacznie mniej kaloryczne. Szkło TERMISIL… to więcej niż szkło! Pozwala czerpać czystą przyjemność płynącą z gotowania i przez długi czas cieszyć się nieskazitelnym wyglądem naczyń. Dlatego szkło okazało się być idealnym partnerem w gotowaniu. Naczynia ze szkła żaroodpornego nie tylko zapewnią doskonałe efekty kulinarne, ale też ograniczą nam czas spędzony w kuchni. Wysoka odporność termiczna szkła TERMISIL na działanie wysokich i niskich temperatur od -50 do +500°C. Gładka powierzchnia szkła, ułatwia utrzymanie produktów w czystości i umożliwia stosowanie go również w zmywarce. Twardość i wysoka odporność mechaniczna zapewnia wytrzymałość na zarysowania i matowienie w zmywarkach. Naczynia żaroodporne TERMISIL nie przejmują smaku ani zapachu przechowywanej w nich żywności, są bezpieczne i zdrowe – również dla alergików. Ich dodatkowym atutem jest fakt, że potrawy w nich przygotowane możesz podać na stół bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika czy z kuchenki. Dla miłośników ekologicznego podejścia do życia dodamy, iż szkło jest poddawane pełnemu recyklingowi.