• Kompletne inspiracje Franke, czyli lekka kuchnia na ciepłe dni
  • Kompletne inspiracje Franke, czyli lekka kuchnia na ciepłe dni

Kompletne inspiracje Franke, czyli lekka kuchnia na ciepłe dni

Wiosna i lato sprzyjają spotkaniom w gronie przyjaciół- zarówno w domu jak i w ogrodzie. Udaną imprezę zapewni odpowiednie menu – lekkie, proste w przygotowaniu, zachwycające smakiem oraz wyglądem. Firma Franke proponuje Kompletne Menu, od przystawki po deser, a wszystko w ciągu niecałej godziny.

Kompletne Menu to jeden z programów automatycznych, dostępnych w wybranych piekarnikach Franke, który umożliwia przygotowanie czterodaniowego posiłku, w ciągu zaledwie godziny, z gwarancją idealnego efektu każdego z dań. Wystarczy włożyć równocześnie wszystkie potrawy do zimnego piekarnika, a  pieczenie odbywa się na  poszczególnych poziomach pojemnego wnętrza, skonstruowanego w taki sposób, że zapachy i smaki nie mieszają się ze sobą.
W zależności od wybranego modelu naszego piekarnika, Kompletne Menu obejmuje 3 lub 4 poziomy pieczenia i jest w pełni zautomatyzowane lub prowadzi użytkownika krok po kroku. Istnieje możliwość wyboru dań mięsnych, rybnych i menu złożonego z czterech rodzajów pizzy (w tym wypadku pieczenie zajmuje zaledwie 13 minut). Program Kompletne Menu to oszczędność czasu i mniejsze zużycie energii. Dzięki najwyższej jakości pracy piekarnika zawsze otrzymujemy znakomite efekty każdego wypieku i możemy cieszyć się ze spotkania z przyjaciółmi bez konieczności ciągłego nadzorowania procesu pieczenia.

Przykładowe Kompletne Menu z bezpłatnej aplikacji Franke myMenu:
Przystawka: nadziewane papryczki
Pierwsze danie: papardelle i cukinie
Danie główne: tęczowa pieczeń cielęca
Deser: pudding z ricotty i cynamonu

Przepis na danie główne – tęczowa pieczeń cielęca- dla 8 osób:
Składniki:
– cielęcina pokrojona w plastry – ok. 1200 g
– jaja – 4
– masło- 65 g
– mleko- do smaku
– natka pietruszki – 70 g
– oliwa z oliwek – do smaku
– szałwia i rozmaryn – do smaku
– szynka gotowana – 350 g
– sól i pieprz – do smaku

Przygotowanie:

  1. Utłucz plastry mięsa, a krawędzie wyrównaj nożem, tak aby były takie same; odcięte skrawki ułóż na wierzchu i przykryj gotowaną szynką.
  2. Umyj i drobno posiekaj pietruszkę. Jajka wbij do miski, dodaj pietruszkę, 2 łyżki mleka, starty ser oraz sól i pieprz, całość delikatnie wymieszaj.
  3. Przygotowaną masę wlej na patelnię, podsmażaj na niewielkiej ilości oliwy z oliwek aż masa zgęstnieje, wtedy przerzuć omlet na drugą stronę; po usmażeniu, pozostaw do ostygnięcia.
  4. Umieść omlet na szynce, uprzednio położonej na plastrach cielęciny, zawiń w ruloniki i zabezpiecz całość, umieszczając kilka liści szałwii i rozmarynu pomiędzy wykałaczką a mięsem.
  5. Dopraw solą i pieprzem, umieść pieczeń w naczyniu żaroodpornym, skrop oliwą z oliwek i umieść na wierzchu kilka kawałków masła. Włóż do piekarnika.

Więcej przepisów z Kompletnego Menu znajduje się w aplikacji Franke myMenu.
Na zdjęciu: Piekarnik Crystal Black CR 912 M BM M DCT 60+: 5 499 zł

Więcej informacji o produktach i marce Franke znajduje się na: www.franke.pl

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *