Jeszcze cieplejsze drzwi zewnętrzne od firmy CAL

Zakład Stolarki Budowlanej CAL, producent wysokiej klasy drzwi drewnianych, udoskonalił modele skrzydeł z Kolekcji Rycerskiej i Kolekcji Arktycznej. Drzwi zewnętrze CAL-a w nowej odsłonie osiągają rewelacyjne parametry termoizolacyjności.

Cieple_drzwi_CAL
Drzwi Rycerskie i Arktyczne firmy CAL są teraz jeszcze cieplejsze. Na zdjęciu: model Longinus z Kolekcji Rycerskiej.

Drzwi z Kolekcji Arktycznej i Kolekcji Rycerskiej to najcieplejsze modele oferowane przez firmę CAL.

W ostatnim czasie producent zmienił grubość skrzydeł, co pozytywnie wpłynęło na ich termoizolację. Obecnie skrzydła sosnowe z kolekcji Arktycznej mają grubość 90 mm, a współczynnik Ud zaczyna się dla nich już od 0,8 W/m2K. Z kolei drzwi pełne z Kolekcji Rycerskiej o nowej grubości 78 mm posiadają współczynnik izolacyjności cieplnej Ud zaczynający się od 1,0 W/m2K.

– Jeszcze przed zmianą grubości skrzydeł z Kolekcji Rycerskiej i Arktycznej nasze drzwi cechowały współczynniki termoizolacyjności dostosowane do budownictwa energooszczędnego i pasywnego. Jednak, podążając za ideą zrównoważonego budownictwa, postanowiliśmy udoskonalić nasze wyroby zmieniając ich grubość, a tym samym podnosząc ich walory cieple. Drzwi Rycerskie i Arktyczne, które obecnie oferujemy naszym klientom, są jednymi z najlepiej chroniących dom przed utratą ciepła modelami na rynku – mówi Czesław Suski, ekspert ds. sprzedaży z Zakładu Stolarki Budowlanej CAL.

Drzwi z Kolekcji Rycerskiej i Arktycznej mogą być wykonane z drewna sosnowego lub dębowego. Ich wyróżnikiem są stylowe aplikacje ze stali nierdzewnej. Drzwi w standardzie posiadają m.in. wykonaną w 100% z drewna klejonego ościeżnicę, 2 zamki, system antywyważeniowy oraz próg termiczny. Modele z obu kolekcji wykonane są w 2 klasie odporności na włamanie, a ich izolacyjność akustyczna Rw wynosi 34 dB.

Więcej informacji na www.drzwi-cal.pl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.