Linia niezawodnych i zyskujących coraz większą popularność piekarników Franke SMART wzbogaciła się właśnie o najnowszy model – SM 981 M XS. Urządzenie zachwyca wzornictwem i funkcjonalnością. Dodatkowo, w piekarniku SMART z łatwością przyrządzisz smaczne dania inspirowane jesienią.
Jesień to czas dojrzałych, pełnych, wyrazistych aromatów unoszących się w kuchni, podczas wspólnego posiłku, gdzie w gronie przyjaciół i rodziny możemy cieszyć się sobą oraz dzielić wrażeniami minionego dnia. Komponując jesienne menu warto pamiętać o wegetarianach, stanowiących coraz silniejszą grupę wśród kulinarnych smakoszy, dla których wegetarianizm to nie tylko sposób odżywiania, ale także styl życia.
Z nowym piekarnikiem Franke SMART SM 981 M XS to nic prostszego! Urządzenie wyposażone jest w specjalny program Menu Wegetariańskie i ułatwi Ci wyczarowanie dania, które zachwyci nie tylko wegetarian, ale także zatwardziałych zwolenników mięsa.
Franke SMART to synonim ergonomii i nowoczesności. Posiada aż 12 funkcji, menu w języku polskim oraz sterowanie elektroniczne z wyświetlaczem LCD. Wyposażony jest również w 2 halogeny oświetlające wnętrze oraz drzwi potrójnie przeszklone, co zapewnia domownikom bezpieczne korzystanie z urządzenia. Ponadto, wyposażony jest w wyjątkowe programy Franke: Menu Kompletne, Wellness oraz Pizza Menu. Piekarnik SMART zawiera aż 50 zaprogramowanych przepisów kulinarnych, dlatego z łatwością przyrządzimy oryginalne i smaczne danie wegetariańskie dla każdego. Wystarczy zdefiniować podstawowe parametry takie jak rodzaj potrawy, sposób pieczenia oraz wagę. Czas i temperaturę piekarnik dobierze automatycznie.
Pieczone pierożki Panzarotti z tofu i oliwkami to jedna z wielu propozycji Franke na pyszną potrawę kuchni wegetariańskiej. Przepis pochodzi z bezpłatnej aplikacji Franke myMenu. Niech stanie się inspiracją do stworzenia niezapomnianego jesiennego dania, które zachwyci Twoich bliskich. Smacznego!
Przepis Franke na pieczone pierożki Panzarotti z tofu i oliwkami.
Składniki:
- Mąka pszenna półgruba – 350 g
- Olej z ziaren sezamu – 10 g
- Oliwki – 150 g
- Szalotki – 10 g
- Sól – do smaku
- Tofu – 300 g
Przygotowanie
- Przesiej mąkę i usyp z niej kopiec na stolnicy. W środek kopca wlej olej, dodaj sól i ugniataj delikatnie. Po pewnym czasie dodaj kilka łyżek wody, tak aby uzyskać gładkie, miękkie ciasto. Wyrobione na gładką masę ciasto zawiń w wilgotną ściereczkę i pozostaw w chłodnym miejscu na pół godziny.
- W międzyczasie, umyj oliwki i usuń z nich pestki, wymieszaj z tofu i zmiksuj, by uzyskać stosunkowo gęsty krem. Obierz i pokrój szalotki, umieść w rondlu z olejem i smaż aż będą miękkie, następnie dodaj tofu i przygotowany wcześniej krem. Podsmażaj przez kolejne kilka minut tak, aby masa zgęstniała, a następnie zdejmij z ognia.
- Rozwałkuj cienko ciasto i powycinaj z niego krążki o średnicy 8 cm.
- Na środek każdego pierożka nakładaj trochę kremu tofu i składaj ciasto, zlepiając jego brzegi.
- Ułóż pierożki panzarotti w naczyniu żaroodpornym, skrop olejem i umieść w piekarniku.
Cena piekarnika SMART: 2 999 zł
Więcej informacji o produktach i marce Franke znajduje się na: www.franke.pl