Słońce za oknem wita nas coraz częściej, dzień jest coraz dłuższy, a na drzewach pojawiają się pierwsze liście… idzie wiosna! A wraz z nią Święta Wielkanocne.
Jak przygotować się do radosnego świętowania, by wszystko było gotowe na czas, dania kusiły pięknym wyglądem i zapachem, a sterty naczyń nie piętrzyły się w kuchni? Pomogą Ci w tym nowoczesne urządzenia kuchenne Franke!
Wielkanocne przysmaki przechowasz w pojemnej chłodziarko- zamrażarce FCB 4001 NF S A+. Urządzenie wyposażone zostało w Super Cool, czyli system szybkiego schładzania dużych ilości żywności, zdolność przechowywania awaryjnego 14 godzin oraz przydatną funkcję szybkiego obniżania temperatury w komorze zamrażarki – Super Frost.
Pyszne dania, które z pewnością zachwycą Twoich bliskich, zaserwujesz dzięki piekarnikowi Franke Crystal Steel CS 912 M XS DCT 60+, wyposażonemu w programy automatyczne, takie jak m.in. Kompletne Menu, pozwalające na przygotowanie czterodaniowego posiłku w ciągu niespełna godziny czy Wellness, z pomocą którego przyrządzisz zdrowe i dietetyczne potrawy, idealne również na wielkanocny stół. Ponadto, piekarnik posiada system Autocook, zawierający 50 zdefiniowanych typów potraw z wykorzystaniem różnych kombinacji trybów, czasów i temperatur pieczenia. Po wybraniu przepisu, piekarnik piecze automatycznie, dobierając optymalne połączenie sposobu grzania, temperatury i czasu pieczenia.
Po świątecznym obiedzie, czas na zmywanie naczyń. Zostawmy to więc specjaliście, bo w tym wypadku zmywarka Franke FDW 612 EHL A nie ma sobie równych. Ponieważ zmieści się w niej aż 12 kompletów naczyń, jest doskonałym rozwiązaniem dla osób, które dużo gotują i podejmują gości.
Święta Wielkanocne to czas spotkań z najbliższymi, domu wypełnionego zapachami wyśmienitych potraw. Ty zadbaj o dobry nastrój, a o porządek i sprawną pracę w kuchni zadbają urządzenia kuchenne Franke.
Wielkanocny przepis z bezpłatnej aplikacji Franke myMenu na faszerowaną perliczkę.
Smacznego!
Składniki na 4 osoby:
- Aromatyczne zioła – do smaku
- Białe wytrawne wino – do smaku
- Jaja – 1
- Mleko – 40 g
- Oliwa z oliwek – 40 g
- Perliczka – 570 g
- Pierś z perliczki – 80 g
- Plastry surowego boczku – 30 g
- Sól i pieprz – do smaku
Przygotowanie:
- Umyj i oczyść perliczkę i otwórz ją strony grzbietu.
- Do drobno posiekanych piersi perliczki dodaj aromatyczne zioła oraz sól/pieprz. Następnie, wymieszaj wszystkie składniki z jajkiem, dodając na końcu mleko. Będzie to farsz, który na tym etapie powinien być lepki i gęsty.
- Wnętrze perliczki natrzyj solą i pieprzem i równomiernie rozłóż farsz, a następnie zamknij perliczkę. Obłóż całość boczkiem w plastrach.
- Umieść perliczkę w naczyniu do pieczenia, dodaj oliwę z oliwy i wino. Włóż naczynie do piekarnika.
Cena chłodziarko- zamrażarki FCB 4001 NF S A+: 4 499 zł
Cena piekarnika Crystal Steel CS 912 M XS DCT 60+: 5 499 zł
Cena zmywarki FDW 612 EHL A: 2 999 zł
Więcej informacji o produktach i marce Franke znajduje się na: www.franke.pl