Makaron Mamma Mia! właśnie podbija polski rynek! Musicie go wypróbować i poznać prawdziwy smak zachwycających włoskich makaronów! Świderki, kolanka, spaghetti, pióra, kokardki i muszelki wytwarzane w 100% z wyjątkowej pszenicy durum zainspirują Was do przygotowania wielu pysznych potraw. Włoska kuchnia w pełni zasłużenie uważana jest za jedną z najsmaczniejszych na świecie. Z czym najbardziej się nam kojarzy? Oczywiście z wyśmienitym makaronem, który Włosi spożywają aż w 350 rodzajach!
Makaron Mamma Mia! produkowany we Włoszech jest efektem połączenia doskonałych składników, doświadczenia i prawdziwej pasji, co sprawia, że dania z niego są tak wyborne. Jego szczególna jakość i smak to zasługa wyjątkowej mąki wytwarzanej z pszenicy durum, która pod wieloma względami bije na głowę zwykłą pszenicę. Makaron Mamma Mia! 100% durum nie klei się i bardzo łatwo go przygotować. Ugotowany al dente jest sprężysty i lekko twardy: miękki z zewnątrz, o delikatnie wyczuwalnym rdzeniu.
Gotowanie może być świetną zabawą – Włosi doskonale wiedzą, jak czerpać z tego pozytywną energię, która przekłada się na wysoką jakość i doskonały smak potraw. Dzięki zachwycającym makaronom Mamma Mia! każdy będzie mógł poczuć się w kuchni, jak prawdziwy Włoch! Zdziwicie się, jak wiele możliwości da Wam 6 rodzajów makaronów Mamma Mia! Świderki, kolanka, spaghetti, pióra, kokardki i muszelki zainspirują Was do przygotowania niezliczonej liczby znakomitych potraw. Zaskoczą i uwiodą, dając szansę odkrycia na nowo wielu znanych już wcześniej dań oraz zachęcą do eksperymentowania i poznawania zupełnie nowych smaków. Teraz każdy może zabawić się w szefa kuchni i samodzielnie przyrządzić ulubiony posiłek we włoskim stylu.
Co więcej, nie musicie wydawać na to fortuny! Do tej pory na polskim rynku nie mieliśmy zbyt dużego wyboru makaronu z pszenicy durum, a te które były, wyróżniały się wysoką ceną. Teraz każdy z nas może kupić prawdziwy włoski makaron w cenie zwykłego – makaron Mamma Mia! kosztuje około 3,99 zł za 500 g!