Nowy blender ręczny Electrolux Ultramix/PRO powstał w oparciu o doświadczenie firmy Electrolux zdobyte podczas tworzenia urządzeń profesjonalnych dla czołowych szefów kuchni. Wykorzystano w nim najlepsze cechy blenderów profesjonalnych, takie jak potrójne noże pozwalające uzyskać kremową konsystencję, bardzo długie ramię miksujące i specjalny kształt mieszadła. Wszystko po to, aby pasjonaci gotowania mogli we własnym domu osiągać profesjonalne rezultaty.
Electrolux już od wielu lat wyposaża w urządzenia profesjonalne wiodące światowe restauracje. Przy okazji poznaje potrzeby profesjonalistów, obserwuje ich zwyczaje i bada oczekiwania. Dążenie do osiągania perfekcyjnych rezultatów jest tym co łączy wszystkich mistrzów kulinarnych. Ich sekret to bezkompromisowość zarówno jeśli chodzi o dobór składników jak i narzędzi do pracy. W domowej kuchni także nie warto iść na kompromisy. Ultramix/PRO, to blender ręczny, w którym wykorzystano najlepsze rozwiązania profesjonalne. Każdy kto chce przygotowywać aksamitne koktajle, perfekcyjne puree, rozdrabniać orzechy, szatkować zioła, ubijać śmietanę i być zawsze pewnym, że efekt końcowy będzie znakomity, może na niego liczyć. Ultramix/PRO umożliwia nawet siekanie cebuli bez uronienia jednej łzy.
Zauważyliśmy u naszych konsumentów rosnące zainteresowanie technikami i urządzeniami wykorzystywanymi przez najlepszych szefów kuchni. Siłą naszej firmy jest wiedza jaką mamy dzięki współpracy z sektorem profesjonalnym. Dlatego stworzyliśmy blender Ultramix/PRO, aby wprowadzić profesjonalne standardy do domowej kuchni. – mówi Katarzyna Holcman, Dyrektor Marketingu Electrolux Poland.
Electrolux jest jedyną firmą AGD na świecie oferującą kompleksowe rozwiązania kuchenne zarówno dla profesjonalistów, jak i gospodarstw domowych.
Profesjonalista w domu
Blender Ultramix/PRO ma cechy charakterystyczne dla urządzeń profesjonalnych:
– 25 centymetrowe ramię miksujące i specjalny kształt mieszadła, które umożliwiają korzystanie z Ultramix/PRO bezpośrednio w garnkach i miskach, jak to robią profesjonalni szefowie kuchni. Mieszadło zostało tak zaprojektowane, aby zapobiec przyklejaniu się jedzenia do ostrzy. Pomyślano też o zabezpieczeniu misek i patelni przed zarysowaniem i zachlapywaniem.
– Potrójne ostrza o kształcie preferowanym przez szefów kuchni. Tak zaprojektowane ostrza pozwalają uzyskać aksamitną konsystencję, zup, sosów, koktajli, puree, majonezów itp.
– Efekt Vortex, który tworzy się dzięki potrójnym ostrzom i specjalnemu kształtowi mieszadła. Dzięki niemu wszystkie składniki są zasysane do ostrych noży i dokładnie rozdrabniane. 700-watowy silnik i funkcja turbo dają wystarczająco dużo mocy, aby posiekać owoce czy orzechy.
• profesjonalne ramię XL o długości 25 cm,
• potrójne ostrze,
• moc 700 W i efekt Vortex podczas miksowania,
• mechanizm zapobiegający pryskaniu,
• łagodny start,
• płynna regulacja,
• funkcja turbo,
• izolowana przed ciepłem rączka,
• pojemnik / kubek 1000 ml,
• diodowy wskaźnik prędkości,
• urządzenie do montażu na ścianie,
• długi 2 m przewód.
ESTM6400
• profesjonalna podwójna ubijaczka,
• rozdrabniacz 1000 ml.
Sugerowana cena detaliczna:
Ultramix/PRO ESTM6200 – 349 PLN
Ultramix/PRO ESTM6400 – 419 PLN
Więcej informacji na stronie: www.electrolux.pl