Wielkanoc musi być z jajem

Pora pomyśleć o Wielkanocnym menu. Zgodnie z naszą tradycją na stołach ozdobionych baziami oraz pierwszymi wiosennymi kwiatami królować będą jaja oraz baby i mazurki. W polskiej kulturze Święta Wielkanocne odgrywają bardzo ważną…

Radosne gotowanie

Coraz więcej ludzi lubi eksperymentować w kuchni, uczyć się nowych rzeczy, wypróbowywać przepisy znalezione w czasopismach, w internecie lub podpatrzone u znajomych. Modne jest łączenie smaków, dobieranie oryginalnych składników…

Komfort gotowania

Przystępując do planowania kuchni stajemy przed nie lada wyzwaniem, od wstępnych decyzji będzie bowiem zależał komfort zarówno przygotowywania posiłków, jak i samego przebywania w tym pomieszczeniu. Warto więc zastanowić się nie tylko nad kolorystyką i materiałami…

Oswoić gotowanie

Oswoić gotowanie – wywiad z Panem Romanem Politem, twórcą Speedcooka. Patriota, który jeszcze kilka lat temu potrafił przypalić wodę i unikał kuchni jak ognia. Ale biznesmen musi stawiać czoła…

Gotowanie, to proste!

Nowa płyta indukcyjna Zanussi ZIT64X jest łatwa w obsłudze, bezpieczna i energooszczędna. Z nią gotowanie jest wyjątkowo proste. Płyta reaguje natychmiast na polecenia, ogrzewa tylko postawiony na niej garnek i nie przypali rozlanego…