Innowacje w kuchni

Kuchnia nowoczesna to przestrzeń wielofunkcyjna, to centralny punkt na planie domu, dlatego powinna być wyposażona w sprzęty zaawansowane technologicznie, fukcjonalne, które elastycznie dopasowują się do potrzeb użytkownika. Ważne jest również ciekawe wzornictwo. Praca w kuchni staje się intuicyjna, chcemy gotować wygodnie, a otaczająca przestrzeń ma być komfortowa i piękna. Duży wybór programów i funkcji, zapamiętywanie wybieranych przez użytkownika parametrów sprawiają, że sprzęty AGD wydają się być zaprojektowane „na miarę”. Piekarniki wyposażone w automatyczne programy z gotowymi przepisami ułatwiają przyrządzanie potraw nawet osobom mniej wprawionym w sztuce kulinarnej. Wystarczy tylko wybrać rodzaj dania i wprowadzić jego wagę, a urządzenie samo dobierze parametry pieczenia i zasygnalizuje kiedy będzie gotowe. Z kolei najnowocześniejsze okapy uruchamiają się automatycznie po włączeniu płyty grzewczej, wyróżnia je cicha praca, niezależnie od wybranego biegu oraz intuicyjne sterowanie. Sprzęt AGD na miarę naszych czasów jest także bezpieczny dla domowników. Jest to szczególnie ważne w przypadku płyt grzewczych oraz piekarników, które osiągają wysokie temperatury, dlatego powinny posiadać specjalne zabezpieczenia przed dziećmi czy automatyczne wyłączniki.

Rafał Derecki, Product Manager BIA & Hoods, Franke Polska Sp. z o.o.
www.franke.pl

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *